Lehetőséget biztosítunk partnereink számára, hogy saját termékeik értékét növeljék az általunk előállított kivonatok hozzáadásával.

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Hazánk párját ritkító tradícióval rendelkezik az ipari kender termesztésében, továbbá a magyar fajták genetikai potenciáljára fokozott érdeklődést mutatnak a világ kenderipari szereplői. Jelenleg a kendertermesztés világszinten meghaladja a százezötvenezer hektáros volument, hiszen a kender multifunkciós növény, különböző részeit felhasználják az élelmiszer-, takarmány-, gyógyszer-, építő- és egészségipar millió-dolláros területein. Együttműködésben állunk a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel, mely elkötelezett az ipari kenderre épülő gazdaság élénkítésében a Kárpát-medence területén. Jelenleg 50 hektáron termesztünk kendert, melynek rostjának és magjának hasznosítása előttünk áll, miközben a legnagyobb gazdasági hasznot biztosító, pszichoaktív hatással nem rendelkező, de számos nemzetközi publikáció által feltárt egészségvédő hatással bíró fitokannabinoidok kivonatolásával sajnos meg kell várnunk a hazai jogszabályi körülmények enyhülését.

Fruit-Farmer Kft.

Társvállalkozásunk GINOP K+F+I projektet nyert el egészségvédő élelmiszerek szuperkritikus extrakcióval történő fejlesztésére. A projektet sikeresen zártuk, melynek és további fejlesztéseinknek köszönhetően jelenleg a Fruit-Farmer Kft. almalé fejlesztő és gyártó céggel közösen igyekszünk megreformálni az almalevek világát. Innovatív megoldásunk szerint az eddig nagyrészt hulladékként kezelt almalégyártási melléktermékből (almatörköly) egészségvédő komponenseket (triterpének és polifenolok) vonunk ki és formálunk bio membrane technológiával almalével jól elegyedővé. A jól ismert textus szerint „minden nap egy alma az orvost távol tartja”. Fejlesztésünkkel arra törekszünk, hogy a prémium almalevet fogyasztók, újabb lépést tudjanak tenni az egészségmegőrzés irányába.

fruit-farmer.hu

Kaffe Bueno

A KAFFE BUENO egy koppenhágai székhelyű skandináv startup, melynek célja, hogy feltárja és kiterjessze a kávéban rejlő egészségfejlesztő potenciált. Céljuk, hogy megszervezzék a kávéban és a kávézaccban rejlő biológiailag aktív molekulák az egészség szolgálatába történő állítását. Közös projektünk eddig sikerrel zárult, azonban számos további irányba tudunk még közösen fejlődni, melyet nagy izgalommal vár innovációs csapatunk.

www.kaffebueno.com